Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Tambahkan"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Sertai"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Like"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Follow"]

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

, ,

Selasa, 4 Jun 2013

Bekas Profesor Undang-undang Dipenjara 5 Bulan Kerana Rasuah Seks
[HM] Singapura: Hakim Republik ini, semalam menjatuhkan hukuman penjara lima bulan kepada bekas profesor undang-undang kerana menerima khidmat seks dan hadiah seorang pelajar sebagai pertukaran gred yang baik.

Kes itu satu daripada beberapa perbicaraan rasuah melanda negara di Asia Tenggara itu yang mempunyai reputasi memupuk birokrasi yang bersih.

Tey Tsun Hang dipecat daripada Universiti Nasional Singapura minggu lalu selepas disabitkan dengan enam pertuduhan rasuah membabitkan apa disifatkan mahkamah sebagai tingkah laku “tidak wajar” bagi seorang pendidik kanan.

Ketua hakim daerah, Tan Siong Thye menjatuhkan hukuman kepada lelaki berusia 42 tahun itu lima bulan penjara dan mengarahkan dia membayar denda SG$514. Tey bercadang untuk membuat rayuan dan dijangka dibebaskan dengan ikat jamin sementara menunggu perbicaraan lanjut. 

Tey didakwa Julai tahun lalu kerana menerima seks, pakaian ditempah khas, iPod, pen mahal dan makan malam di restoran Itali daripada seorang pelajar berusia 21 tahun yang mempunyai hubungan intim dengannya. Pelajar itu turut memberitahu polis bahawa dia menjalani pengguguran selepas hamil dengan anak Tey.

Tan mengkritik Tey pada sidang pagi semalam mengatakan dia “jelas sekali” mengambil kesempatan terhadap pelajar itu dan memberitahu “pembohongan berulang kali” selepas perbuatannya terbongkar. - AP

Berita terdahulu di sini.Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

PR

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH