Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Tambahkan"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Sertai"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Like"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Follow"]

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

, ,

Jumaat, 11 Januari 2013

Identiti Mangsa Rogol & Campak di India Didedahkan kepada Umum


Badri Singh Pandey
KOMPAS.com  yang memetik laporan DM melaporkan Badri Singh Pandey, ayah mahasiswi yang menjadi korban perkosaan kejam di New Delhi bulan lalu, mengizinkan media massa untuk menerbitkan nama anak kesayangan yang berusia 23 tahun itu.

Beliau yang ditemui di kampung halamannya di Billia,  Uttar Pradesh, mengatakan bahawa nama anaknya itu ialah Jyoti Singh Pandey. Gadis malang ini meninggal dunia di sebuah hospital di Singapura pada 29 Disember 2012 setelah 13 hari bertarung nyawa.

"Saya bangga akan dirinya. Mengungkap namanya akan memberikan keberanian kepada perempuan lain yang mengalami nasib yang sama. Mereka akan menemukan kekuatan daripada anak saya," kata Badri.

Badri lanjutnya berkata bahawa beliau tidak mahu melihat wajah suspek yang memperkosa anaknya. Beliau hanya mahu kesemua suspek dihukum gantung.

"Hukum mati mereka semua. Mereka bukan manusia, mereka binatang," kata Badri.

"Mereka harus dijadikan contoh agar kejadian semacam ini tidak terjadi lagi," tambah Badri.

Badri Singh Pandey menceritakan bagaimana putrinya - yang dalam kesakitan kerana mengalami luka parah - masih mahu meneruskan  hidupnya. Saat dia tersedar daripada koma, Jyoti masih boleh berkomunikasi dengan keluarganya melalui catatan di kertas.

"Tiub yang digunakan untuk menyalurkan makanan menyulitkan Jyoti untuk berbicara," kenang Badri.

"Dia menulis di atas kertas. Dia mengatakan bahawa dia masih mahu meneruskan hidupnya bersama-sama dengan kami. Namun, takdir berkata lain," kata Badri. -DCM/Kompas/DM


Laporan awal di sini.


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

PR

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH