Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Tambahkan"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Sertai"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Like"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Follow"]

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

, , ,

Sabtu, 29 Disember 2012

Mangsa Rogol & Campak dari Bas di India Meninggal Dunia


Mayat mangsa dibawa ke kenderaan polis untuk tindakan lanjut. Foto AFP

Yahoo News melaporkan wanita India yang menjadi mangsa rogol beramai-ramai selain dipukul dan dicampak dari bas yang sedang bergerak meninggal dunia pada pagi Sabtu di Singapura selepas mengalami kegagalan organ yang serius. 
 
Wanita berusia 23 tahun itu telah diterbangkan ke Singapura pada hari Khamis untuk mendapatkan rawatan intensif kerana mengalami kecederaan yang serius setelah diserang oleh enam lelaki di dalam sebuah bas di New Delhi pada 16 Disember lalu. Mangsa dirogol bergilir-gilir, dipukul dengan bar besi, dan dicampak dari bas yang sedang bergerak.

"Kami amat sedih untuk melaporkan bahawa pesakit tersebut meninggal dunia secara aman pada pukul 04:45 pagi (2045 GMT) pada 29 Disember 2012," kata Kelvin Loh, Ketua eksekutif Hospital Mount Elizabeth Singapura.

"Keluarga dan pegawai-pegawai dari Suruhanjaya Tinggi India berada di sisinya."

Wanita itu berada dalam keadaan yang sangat kritikal sejak dimasukkan ke hospital. Menurut Loh, para doktor bertungkus lumus untuk menyelamatkan nyawanya.

"Beliau telah mengalami kegagalan organ yang serius berikutan kecederaan yang dialami pada badan dan otak," kata Loh.

Menurut laporan media, pihak berkuasa di India telah bersedia untuk sebarang kemungkinan berikutan kematian mangsa. Kes rogol tersebut telah mencetuskan protes besar-besaran sejak laporan tentang kes itu didedahkan oleh media. -DCM

Laporan lanjut di sini dan  di sini.

Laporan awal di sini. 

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

PR

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH