Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Tambahkan"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Sertai"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Like"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Follow"]

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

, ,

Rabu, 1 Ogos 2012

Skandal Seks untuk Gred Tinggi di Singapura


Darinne Ko Wen Hui dan Tey Tsun Hang,

[HM] SINGAPURA: Wanita yang dikaitkan dengan kes seks untuk gred tinggi membabitkan profesor undang-undang Universiti Nasional Singapura (NUS) telah ditahan April lalu dan kini dibebaskan dengan ikat jamin, lapor akhbar The New Paper.

Bekas pelajar undang-undang, Darinne Ko Wen Hui dikatakan tidur bersama profesor undang-undang NUS, Tey Tsun Hang, 41, sebanyak dua kali dan memberinya hadiah pen Mont Blanc bernilai Sg$740 (RM1,872), kemeja bernilai $236.20 (RM597.40) dan iPod. 

Dia juga menjelaskan bayaran bil $1,278.60 (RM3,234). Darinne dilaporkan ditahan pada waktu hampir sama ketika pihak berkuasa menahan Tey untuk soal siasat.

Ketika ditemui wartawan, seorang daripada peguam Darinne, Subhas Anandan, berkata, dia tidak menyedari Darrinne telah ditahan, tetapi mengatakan wanita itu kini dibebaskan dengan ikat jamin polis bagi memastikan dia tidak meninggalkan negara itu.

Bagaimanapun, peguam yang bercakap dengan akhbar terbabit berkata, ikat jamin hanya dibuat jika seseorang itu ditahan.

Peguamnya mengeluarkan kenyataan mewakilinya minggu lalu, menyatakan Darinne “dengan tegas menafikan sebarang salah laku rasuah” sambil menambah dia belum didakwa. - The New Paper 


Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

PR

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH