Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Tambahkan"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Sertai"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Like"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Follow"]

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.





Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

,

Ahad, 5 Jun 2011

Cerita Susulan Adinda Evans, Budak Melayu 14 Tahun Bangga Hilang Dara di Blog


Gambar skrin blog Adinda Evan.

Semalam kecoh cerita fasal pengakuan "hilang dara" seorang budak berusia 14 tahun yang menggelarkan dirinya Adinda Evan sama ada di blog mahupun di akhbar. Selepas cerita itu hangat di pasaran, budak itu telah memadamkan artikel kontroversinya. Saya risik dan cari artikel kontroversi itu. Saya salin dan tampal artikel budak  itu di bawah ini:


Sebagai reaksi terhadap kecaman yang diterimanya daripada pelbagai pihak, budak itu menulis artikel yang saya salin dan tampal di bawah ini:

apahal korang nak heboh-2 cerita pasal aku ? apa yg korng nak sbenarnya weyy ?! apa yg korng tak puas haty sgt dgn aku . knp GRO-2 kat pub tu korng taknak judge . weyhh , ada yg lebih teruk dr aku tau ark . budak 12 tahun mngandung korang taknak kecoh pulak kan ? apa masalah korng ni ? tak suka aku ? PEGY MENINGGAL la ! kau ingt aku ni kejar hot sgt mm korng ? nak buat blog harian metro baghaii ! derr ! WA ADE DARA KE , TAKDE DARA KEH AKU ADA SUSAHKAN MAK BAPAK KORANG KE DOHH ? siket pun takde kan ? nak ckhp aku ada hbungan SULIT DGN AMIR RAJALWAK ? SUMPAH TAKDE TASTE LANSUNG LAH DGN DIA TUH ! kalau YE pun nak bg aku popular , bukan dgn cara ni weyy . TAK MATANG ke korng ni ? aku mngaku sbb aku jujur . and aku tulis mcm tu sbb EX COUPLE aku tak puas haty dgn aku . dia duk sebuk-2 tnye pasal DARA aku . dgr yeah WAHAI MASYARAKAT , KORANG PEGY TNYE BUDAK-2 ZAMAN SKRNG KAT BUKIT BINTANG (bb) TU , ADA TAK YG STILL VIRGIN . ? SEPARUH boleh kata "TAKDE" tau ark ? so kalau korng buat mcm ni sbb nak malu kan aku ? tak payah la derr . nak buat filem bagaii ? eyh eyh ! siket pun aku tak mnat lah . perjalanan aku masih jauh . suka hati korng laa nak ckp aku ni BOHSIA , GRO , SUNDAL ke apa ke . korng ingt aku BATAK sgt ke HOT HOT ni ? eyh , biarpun aku takde DARA , tp MAK BAPAK aku still boleh terima yg aku ni anak dia . HINA sgt ke aku weyy ? aku JUJUR . tak payah nak sok-2 nasihat aku bagaii derr ! aku tau diri aku and aku boleh berubah sendiri . kakak aku pun boleh terima lagi adek dia yg korng pndang hina ni . Biarpun kakak aku ckp akuni bohsia ke apa . biar orng nak ckp aku ni apa . suka hati korng lah nak ckp aku ni apa . AKU CKUP TERSEKSA hdup mcm ni . apa yg korang nak sbenarnya huh ? akunak tnye tu je . apa yg korang nak smpai nak buat fanpage bagaii ? tak suka aku ? SHUT UP AND GO DIE lah ! HOHO , korng ingt korng buat mcm ni , orng suka kat korng lah ? orng TABIK lah korng nak malu kan aku ? okayh fine . malam ni malam jumaat 02.06.2011 . esok birthday aku 03.06.2011 aku BERSUMPAH sesiapa yg buat fanpage and cerita-2 burok pasal aku ni akn kne 1 hari nanti . aku BERSUMPAH . and FYI ; aku bukan hanya ISLAM dlm IC . so korng jgn nak memandai JUDGE aku smpai nak heboh-2 pasal aku . ! F A H A M ?! 

Saya tidak mahu komen panjang-panjang. Saya juga tidak mahu menjawab persoalan bodoh dan jahil budak ini. Saya bersimpati dengan ibu bapa budak ini yang gagal mendidik anak mereka dengan baik sehingga tindak tanduknya kini memalukan keluarga, menjatuhkan maruah keluarga. Saya kesal budak semuda itu melakukan salah satu dosa besar dan berasa bangga melakukan perbuatan itu. Hari ini 1Malaysia menatap dan membaca tulisan serta ceritanya.

Nasihat saya kepada pembaca, jagalah anak atau kaum keluarga anda sebelum mereka ditebuk tupai, sebelum nasi menjadi bubur. Keruntuhan moral dalam kalangan generasi muda hari ini terlalu kronik untuk dibayangkan. Oleh sebab itu, blog ini banyak memaparkan cerita rogol, seks bebas, pergaduhan, dan segala macam perilaku antimoral generasi sekarang. Saya siarkan artikel itu bukanlah untuk memberahikan anda, atau mengejar hit, tetapi mahu anda mengambil pengajaran daripada perkara buruk yang telah berlaku.

Kepada Mahiaddin yang risau sangat pelajar sekolah menjadi obes, anda sepatutnya sudah mula risau tentang pelajar sekolah yang berlumba-lumba menyerahkan dara kepada jantan pujaan. Kepada mereka yang gemar bercakap soal hak asasi apabila tindakan diambil kepada pesalah moral, fikirlah implikasi yang menimpa masyarakat hari ini.


P/s: Malang, banyak juga manusia yang menyokong tindakan budak ini!

 

  1. good suggestion

    gravatar Comment by nur @ Ahad, Jun 05, 2011 10:25:00 PG      
  2. alohaa..
    adinda.. anakanda...

    bila lagi nak mintak couple guna Cincin Penambat Zakar.. kahkahkah !!!

    gravatar Comment by Tanpa Nama @ Ahad, Jun 05, 2011 11:39:00 PG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

PR

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.com







TERIMA KASIH