Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Tambahkan"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Sertai"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Like"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Follow"]

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

BAGASI KIRIMAN TERKINI

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.





Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Rabu, 28 Julai 2010

Ini Bukan Ular GERGASI Sungai Siput!



Jabatan Perhilitan menafikan bahawa ular gergasi ini dijumpai di sekitar hutan Malaysia. Sebaliknya, jurucakap Perhilitan menegaskan bahawa gambar ini berkemungkinan berasal dari China dan mula tersebar di internet sejak tahun lalu. Mungkin juga gambar ini diambil di sekitar hutan Amazon.

Yang pasti gambar ini bukan ditangkap di Malaysia atau lebih tepat lagi ditangkap di sekitar Sungai Siput seperti yang disiarkan oleh Utusan Malaysia (UM). Adakah gambar itu menjadi pelaris keluaran UM hari ini? Sudah garahu cendana pula, sudah tahu bertanya pula!


  1. Jadi, semua orang telah ditipu Utusan la.

    gravatar Comment by kembara putih @ Rabu, Julai 28, 2010 9:57:00 PTG      
  2. Hari2 kena tipu dengan UTuSAN melayau

    ha...ha...ha...

    Tu pun tak sedar2 lagi.

    gravatar Comment by Minah Karan @ Rabu, Julai 28, 2010 10:41:00 PTG      
  3. haha,rase2 suma org da kene tipu da dgn utusan...mane der ular camtu kat sini...info psl gambo tu pun dorang x bg details,main taruk je kat front page,nak bg laku..apa daaa

    gravatar Comment by L @ Khamis, Julai 29, 2010 9:54:00 PG      
  4. untuk makluman semua sebenarnya ular besar yang dimaksudkan ialah samy vellu dia ada kat sungai siput .tapi dekat nak pencen dah.
    utusan malaysia saja nak kasi hot sikit..nanti ada orang hentam la samy vellu

    gravatar Comment by Tanpa Nama @ Khamis, Julai 29, 2010 11:30:00 PG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

PR

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.com







TERIMA KASIH