Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Tambahkan"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Sertai"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Like"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Follow"]

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.





Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

, ,

Sabtu, 12 Jun 2010

[Kemas Kini] "Arab Saudi Akan Benarkan Israel Guna Ruang Udara Serang Iran" - Sumber Pertahanan AS-/Arab Saudi Nafikan Laporan Itu


Perkataan pertama yang keluar dari mulut saya selepas membaca tajuk berita di atas ialah CELAKA! Celakalah kepada boneka Amerika dan Israel di Timur Tengah. Celakalah kepada boneka Amerika dan Israel di Mesir/Arab Saudi dan sebagainya.

Menurut berita yang disiarkan oleh Press TV, Arab Saudi dilaporkan telah melancarkan beberapa siri latihan ketenteraan yang bertujuan untuk membenarkan/memudahkan jet-jet Israel menggunakan ruang udara negara itu untuk menyerang tapak nuklear Iran.

Sumber Pertahanan Amerika Syarikat (AS) menyatakan kepada The Times bahawa Israel telah mendapat kebenaran Arab Saudi untuk menggunakan ruang udara di sebelah barat negara itu untuk menyerang Iran.

Untuk memastikan laluan pesawat pengebom Israel ke Iran selamat dan lancar, Riyard dilaporkan telah menjalankan ujian untuk memastikan sistem peluru berpandu negara itu tidak diaktifkan dan memastikan jet-jet pejuang negara itu tidak mengganggu misi Israel

Anda boleh membaca berita lanjut di sini. 

Berkaitan:
Mesir, sebuah lagi negara yang dipimpin oleh boneka Amerika/Israel dilaporkan telah menghalang konvoi bantuan kemanusiaan Algeria daripada memasuki Gaza. Menurut akhbar Algeria, konvoi kapal yang membawa ubat-ubatan, susu tepung, dan sebagainya itu kini berlabuh di Perlabuhan Al Arish sejak Jumaat lalu. Konvoi itu disertai MP, ahli perniagaan, dan aktivis keamanan negara tersebut. Biarpun terdapat perjanjian antara kedua-dua buah negara berkaitan dengan hal ini, namun pihak berkuasa Mesir tetap menghalang konvoi tersebut memasuki Gaza. Hanya tiga MP Algeria dibenarkan masuk ke Gaza melalui pintu Sempadan di Rafah.

Berita lanjut boleh anda baca di sini.

Kemas Kini 13/6:
Arab Saudi Nafi Akan Bantu Musuh Iran (AS dan Israel)

Arab Saudi menafikan laporan akhbar Britain (The Times) bahawa negara itu akan membenarkan Israel menggunakan ruang udaranya untuk menyerang Iran.

Menurut laporan media: Saudi Arabia "rejects violating its sovereignty or the use of its airspace or territories by anyone to attack any country," the official Saudi Press Agency (SPA) quoted a Foreign Ministry official as saying on Saturday. But it declined to name the official.

The source called the allegations "false" and "slanderous" and stated that the Kingdom of Saudi Arabia reiterates its position of firm opposition to and rejection of the violation of its sovereignty and the use of its airspace or territory by anyone to attack any country.

It is more appropriate that Saudi Arabia should apply this policy to the authority of the Israeli occupation regime, with which it has no relationship in any way, SPA quoted him as saying.



  1. nak buat camne...kalau perati secara halus..satu dunia arab ni macam pengkhianat buat Iran..Iran terpaksa geng ngn russia ngn china..tapi tu la..baru je russia khianat kat russia..cancelkan deal peluru berpandu...

    gravatar Comment by AzamDin @ Sabtu, Jun 12, 2010 9:43:00 PTG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

PR

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.com







TERIMA KASIH