Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Tambahkan"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Sertai"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Like"]

Rakan DUNIACACAMARBA [Klik "Follow"]

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Rabu, 17 Mac 2010

Aksesori SEKS untuk SEMUA 3Sebelum ini, Kosmo telah melaporkan dua siri pendedahan tentang kedai aksesori seks di sekitar ibu kota. Hari ini akhbar itu melaporkan:


Bayangkan jika Kosmo tidak mendedahkan hal ini, sudah tentu kedai-kedai yang menjual gajet dan aksesori seks ini masih terus beroperasi dan berkembang maju. Satu demi satu cawangan/kedai baru dibuka di serata tempat. Semakin banyak pula remaja mengunjungi dan membeli belah di situ. Siapa yang hendak larang? DBKL pun mengklasifikasikan kedai seumpama ini sebagai kedai menjual cenderamata yang tidak mendatangkan kacau-ganggu dan mendatangkan risiko.


Hari ini selepas didesak oleh pelbagai pihak, pihak berkuasa tiba-tiba mempunyai kuasa untuk menutup dan merampas aksesori/gajet seks di kedai-kedai tersebut. Walhal sebelum ini, DBKL menjelaskan bahawa agensi itu tidak memiliki kuasa untuk menutup premis menjual gajet seks dan ubatan berkaitan malah kedai seumpama itu turut dikecualikan daripada dikenakan lesen sejak penghujung tahun lalu.

Kejap tidak boleh, kejap lagi tiba-tiba jadi boleh, umpama ada udang di balik batu.

Seperkara lagi, rampasan itu membuktikan bahawa sesetengah agensi kerajaan di negara ini bekerja umpama pahat dengan penukul, selagi tidak diketuk selagi itulah tidak bekerja!

  1. boikot utusan dan berita harian!!!!

    gravatar Comment by AKUOKU @ Rabu, Mac 17, 2010 1:56:00 PTG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

PR

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH